header 07

 

Ik en masseren

Het 'leek me wel leuk' om te kunnen masseren. En uit nieuwsgierigheid begon ik een korte massagecursus. Toen wist ik zeker dat ik ervoor wilde gaan. Leuk lijken werd echt willen weten, kunnen en doen.

In 2003 volgde ik de officiële opleiding Sportmassage van het Nederlands Genootschap voor Sportmassage. Na het behalen van het diploma ben ik een massagepraktijk in een sportschool begonnen. Met deze massages hielp ik vooral sporters om na het sporten de spieren tot rust te brengen en de spierstijfheid te verdrijven zodat ze weer snel konden gaan trainen.

Ook masseer ik wandelaars tijdens de Nijmeegse Vierdaagse. Een gezellige en dankbare taak!

Naast deze functionele sportmassages werkte ik in een sauna als masseuse. Deze massages waren vooral gericht op een diepe geestelijke en lichamelijke ontspanning.

Ik heb me verder verdiept in ontspanningsmassage met cursussen als hotstone, Reiki massage, Tibetaanse massage, voetreflexologie en zwangerschapsmassage.

Lang voor mijn massage-activiteiten had ik mijn Reiki graad behaald. Dit 'werken met energie' zoals Reiki bleef echter niet beperkt tot massage. Ik volgde diverse cursussen voor mijn eigen ontwikkeling, zoals innerlijke drijfveren, los-laten, energieweken, creativiteit, meditatietechnieken, yoga en de training MBSR mindfulness. In 2013 kwam daar Reiki II bij.

De natuur brengt veel moois om bij jezelf te komen en is altijd in het Hier en Nu. Om de natuur te integreren in
mijn mindfulnessbijeenkomsten heb ik de cursus 'Mindfulness in Nature' gevolgd van de Zweedse Get Wild Academy.

In 2010 rondde ik mijn tweejarige opleiding tot spiritueel therapeut af bij centrum de Leonardushoeve in Belfeld. In 2011 kwam daar een verdiepingsjaar in spirituele therapie bij en in 2012 rondde ik de opleiding tot spiritueel docent af, gevolgd door een verdiepingsjaar, ook bij de Leonardushoeve. 

Overtuigingen kunnen hardnekkig zijn en ons telkens weerhouden van voortgang of verandering. In 2014 werd ik psych-K practitioner, wat me in staat stelt beperkende overtuigingen op een prettige, effectieve manier te transformeren in een positieve overtuiging. Twee jaar later behaalde ik bij de Leonardushoeve mijn licentie als VITT-therapeut.

Naast Flow Massage organiseer ik vanuit Flow Inner travel  sessies 'Weg met Stress' op basis van mindfulness energetische therapie, meditatiebijeenkomsten en coaching met paarden. 

Tegenwoordig heb ik een fijne praktijk aan huis waar ik me, naast mijn reguliere baan als projectmanager, voor het lichamelijke en geestelijke welzijn van anderen in kan zetten. Daar waar mijn hart een sprongetje voor maakt!

 

 

bloem2 300x253

bloem-linksonder-kleinbloem-rechtsonder-klein
                                               <