header 07

 

Physioacoustic Sound Therapy (resonantietherapie)

 

Flow massages biedt naast de traditionele handmassages ook de medisch gecertificeerde Physioacoustic Sound Therapie (PAS).

In een comfortabele massagestoel ervaar je op een ontspannende manier hoe pijn, (spier)spanning en slapeloosheid verminderen terwijl de bloed- en lymfecirculatie worden gestimuleerd.

Ziekenhuizen, verzorgingstehuizen, pijnklinieken, revalidatiecentra en (fysio)therapiepraktijken maken gebruik van de PAS- Stoel. Ze bieden daarmee een aanvulling op bestaande therapieën en medicatie.

 

Effecten
De Amerikaanse Food and Drug Authority bevestigt drie effecten:

 • spanningsvermindering
 • bevordering van de bloedcirculatie
 • vermindering van pijn

Hierdoor heeft PAS- therapie een diepgaand ontspannend effect op o.a.

 • hoge bloeddruk, burnout en stress
 • spierpijn
 • (chronische)gewrichtspijn
 • migraine
 • slaapproblemen
 • ziekte van Parkinson
 • rugklachten
 • voor- en na operaties

PAS is in Finland ontwikkeld en is gebaseerd op de eeuwenoude wetenschap dat geluid de menselijke geest en zijn lichaam op positieve manier kan beïnvloeden. De therapie gebruikt hoorbare geluidsgolven om klachten te behandelen, ontspanning te bevorderen en stress te verminderen. Vibro-acoustische toepassingen zijn in staat een verbetering te brengen in de toestand van aangedaan weefsel, binnen bepaalde grenzen. Weefsel dat definitief beschadigd is kan vaak niet meer herstellen. Het omliggende weefsel heeft echter vaak wel die mogelijkheid tot herstel. Vibro-akoestische toepassingen maken het mogelijk dat klachten verminderen.

Physioacoustic therapie (PAS) is gebaseerd op de eigen frequentie van elke lichaamscel. Wanneer de correcte frequentie wordt afgespeeld zal een specifieke groep lichaamscellen reageren. In de natuurkunde wordt dit ‘resonantie’ genoemd. Zieke of gespannen lichaamscellen hebben een andere frequentie dan gezonde cellen. Door het lichaam te voeden met de ‘gezonde’ frequentie gaan de cellen mee resoneren op deze juiste frequentie. Zo wordt het zelfherstellend vermogen van het lichaam aangesproken. De frequenties van meerdere groepen lichaamscellen zijn opgeslagen in de computer software. Verschillende frequenties van 27 tot 113 hertz worden gecombineerd om de optimale resonantie te bereiken.

De behandeling

Bij de behandeling neem je plaats in een comfortabele, ergonomische therapiestoel waarin geluidsspeakers zijn geplaatst die verbonden zijn met een speciaal softwareprogramma dat vooraf ingestelde frequenties bevat. De speakers produceren hoorbare en voelbare geluidstrillingen die het lichaam op celniveau beïnvloeden. Wat je hoort is een zacht, aangenaam ‘gebrom’. Een behandeling duurt gemiddeld een half uur.

Certificering
De Next Wave therapiestoel is opgenomen door de Amerikaanse Food and Drug Administration als een klasse II medische hulpmiddel (FDA 510(k)). De FDA bevestigt drie effecten: spanningsvermindering, bevordering van de bloedcirculatie en vermindering van pijn.

Het elektronische systeem is getest door de BSI in Engeland. Physioacoustic technologie is veilig en niet-invasief.

 

Contra-indicaties
Het gebruik van de PAS stoel is niet geschikt in de volgende situaties:

 • eerste drie maanden van de zwangerschap
 • acute virale of bacteriële ontsteking
 • ernstige cardiale klachten of een pacemaker
 • CVA (beroerte)
 • acute hernia (bij herstel van een hernia is PAS therapie wel geschikt)
 • hematoom (bloeduitstorting)
 • actieve tumoren
 • implantaten of prothesen die minder dan 6 maanden geleden zijn geplaatst

Tarieven

30 minuten 28 euro
5 rittenkaart 128 euro
pas stoel 300x295 10 rittenkaart 250 euro

 

Referenties

 • "Voorafgaand aan mijn massage heb ik een half uur resonantietherapie ondergaan; 30 minuten totale ontspanning in een comfortabele stoel. Heerlijk onder een dekentje genieten van wat ik niet anders kan omschrijven als een intens geruststellend gevoel: Langzaam maar zeker ontspant je hele lijf. Iets wat ik normaal gesproken gedurende de massages van Amber ondervind. Dit maakte dat de massage die op deze behandeling volgde naar mijn idee dubbel zo effectief was". (Miranda Lemmens, Nijmegen)
 • "Deze behandeling gaf me op verschillende niveau's in mijn lichaam beweging en ontspanning. Ik volede na de behandeling dat er iets was gebeurd en voelde me meer gegrond"(Myrthe, Nijmegen).
 • "De massage die volgde op de PAS gaf meer ontspanning en was minder pijnlijk. De PAS gaf veel ontspanning en was erg aangenaam. De meest aangename verrassing kwam de volgende dag. Normaal gesproken kom ik nogal met stijve benen en voeten uit mn bed. Moet ik even op gang komen, dinsdagochtend stond ik zonder die stijfheid naast mijn bed. Helaas zakt het weer weg maar het was achteraf helemaal niet zo verkeerd dat de nadruk voor mijn gevoel op behandeling van de benen lag. Ook heb ik de laatste dagen erg lekker geslapen. Zou meerdere Passessies verdere stijfheid tegen kunnen gaan of kunnen verminderen? Bij een tweede behandeling, gericht specifiek op de benen, heeft de pijn in mijn bilspier doen verdwijnen". Helma van Schaijck, Nijmegen)
 • Voorafgaand aan mijn massage een half uur een programma specifiek voor de benen gevolgd. Heerlijk rustig gelegen. Naast de benen wordt ook de rug meegenomen. Aansluitend een massage gekregen. Mijn spieren voelden zeer soepel waardoor ik de massage in een geheel ontspannen houding kon ondergaan. Een fijne ervaring wat voor mijn idee een verhogend effect heeft op de behandeling (Margriet van Ierland, Nijmegen)
 • "Alleen al het vooruitzicht dat er een half uur niets van je verwacht wordt behalve zitten/liggen helpt al om de drukke werkdag achter je te laten. Daarbij is het brommende geluid erg rustgevend en de trillingen in je lichaam werken extra ontspannend." (Lisette, Nijmegen)


https://www.youtube.com/watch?v=nFp51fpoUXw

https://www.youtube.com/watch?v=2C61Xnp7U04

https://www.youtube.com/watch?v=VtQL4gTpJtg

 

bloem-linksonder-kleinbloem-rechtsonder-klein
                                               <